Artikelen
Eén artikel uit het clubblad van Februari 1999
Terug naar overzicht | |||
Gebonden Grove Mosterd soep |
tww februari 1999 | ||
Door: Erik van Dordrecht | |||
Een smakelijke, eetlustopwekkende soep als start van een goed diner, dat natuurlijk in zijn geheel bierig bereid moet worden. Zo'n maaltijd biedt de ultieme kans tot doorbreking van het rollenpatroon, wanneer de dame nu weer eens gaat brouwen, net als in de middeleeuwen. De heer mag zijn handen uitsteken in de keuken, een fenomeen dat volgens mij nog bijna nooit is vetoond, behalve onder zielige alleenstaanden en culinaire hobbyisten. Ingrediënten:
Gouden Carolus is een zoet, moutig bier dat licht gehopt is en zich uitstekend leent voor kookdoeleinden. De moutigheid zorgt voor een ronde, volle smaak aan de soep. Mosterd op bierbasis gaat uitstekend. Neem bijvoorbeeld Burnam Beer Mustard of mosterd van brouwerij De Hemel. Is dit niet voorhanden, probeer dan een Zaanse grove mosterd. Breng de bouillon met het bier aan de kook. Laat dit indampen tot er 8 dl is overgebleven. |
|||
Terug naar overzicht |