Artikelen
8 artikelen uit het clubblad van December 2011
Terug naar overzicht | |
Ben Bierbrouwen |
tww december 2011 |
Door: Ben Jacobs | |
Meestal vind u mijn column wat achterin het blad, zo verscholen achter diverse andere zaken, als daar zijn: het bestuur, de inkoop, noem maar op. Maar nu kan ik mijn verhaal wat prominenter plaatsen. Hoezo ik...? Deze maand verzorg ik namelijk de eindredactie van ons clubblad. En ik begin maar meteen u alvast fijne feestdagen te wensen.
En dan kan ik u deze keer ook een beetje helpen aan uw goede voornemens voor het nieuwe jaar. U bent namelijk op zoek naar een nog zinvollere invulling van uw vrije tijd. Die vrije tijd hoeft zeker niet allemaal te worden gestoken in brouwen. Nee, want het grootste werk wordt toch verricht door uw gistcellen, dat zijn de krachtpatsers die echt aan de arbeid gaan. U bereidt voor hen alleen de maaltijd, u zorgt voor een constante en fijne werktemperatuur en zij geven u daarvoor alcohol en andere mooie smaakstoffen terug.
Nee, u kunt veel zinvoller bezig zijn bij de media commissie. Dus u neemt zich nu voor daar wat mee te doen. En zie daar, de eerste van uw nieuwe voornemens. 2011 was een mooi jaar voor de vereniging, het aantal leden blijft stijgen, het aantal gebrouwen liters bier ook, en af en toe gaan niet-leden na een brouwdag naar huis met een litertje eigen bier. Dat worden vast weer nieuwe leden, die weer vele liters gaan produceren etc, etc.. Ook hebben vele van u leuke stukken ingestuurd voor het clubblad, en wij moedigen u aan dat volgend jaar weer te doen, of indien u dit niet eerder heeft aangedurft dit alsnog te gaan proberen. Uw tweede goede voornemen. En wij belonen de beste inzendingen altijd met het gouden toetsenbord, normaal uit te reiken bij het jaarlijkse kerstdiner, maar dat is er dit jaar niet. Dus wordt het gewoon een uitreiking op de laatste clubavond van het jaar. Een extra reden om altijd te komen bij de laatste clubavond van het jaar. Dan heeft u nu al drie goede voornemens.
Maar misschien willen uw gistjes, u weet wel die krachtpatsers die het echte werk doen zodat u zich kunt concentreren op uw nieuwe voornemens, graag een betere werkomgeving. Niet alleen voldoende voeding, maar ook een prettig werkbare temperatuur. In ons vorige clubblad stond netjes beschreven, hoe dit voor hen te verwezenlijken. En zie daar, ons blad levert u uw vierde voornemen. En nu maar hopen dat het niet bij voornemens blijft.
proost, Ben
|
|
Terug naar overzicht |
Van het bestuur, december 2011 |
tww december 2011 |
Door: Ernst de Moor | |
Het jaar is alweer bijna voorbij, en wat voor een jaar. We hebben heel veel activiteiten georganiseerd, en daarbij bijzonder veel in de belangstelling gestaan van radio, kranten etcetera. Ik krijg de indruk dat elk jaar in dat opzicht weer uitstijgt boven het jaar ervoor, een groei dus. En dat dit kan hebben we vooral te danken aan de grote groep vrijwilligers die de vereniging met raad en daad bij staat. Het aantal vrijwilligers is dit jaar echter wel afgenomen, van bijna 50 naar ongeveer 40, en dat terwijl het aantal activiteiten toeneemt. Daarom verderop in dit clubblad aandacht voor de commissies die nog mensen nodig hebben. Het is voor het voortbestaan van de vereniging essentieel dat je je aanmeldt, want anders gaat het aantal activiteiten afnemen. Dat zou zonde zijn, want de opwaartse spiraal die we nu kennen zou dan zomaar kunnen omslaan in een neerwaartse spiraal. Er zijn dus diverse vacatures, maar één vacature willen we hier in het bijzonder noemen. BestuursvacatureOnze voorzitter Ernst de Moor (ik zei de gek :-) ) gaat na 6 jaar het bestuur verlaten. Daarom zijn we op zoek naar iemand die het bestuur kan versterken. Het komt er op neer dat je enkele commissies aanstuurt en twee keer per jaar de clubavond organiseert. Wat er tegenover staat (behalve veel waardering voor wat je doet), is dat je elke maand bij de overige bestuursleden de zelfgemaakte bieren mag proeven, in een super-gezellige sfeer. Als je belangstelling hebt, stuur dan een mailtje aan het bestuur (bestuur @ twortwat.nl). Afgelopen gezamenlijke brouwdagDe afgelopen brouwdag van 19 november hebben we een Duvel gemaakt, die hopelijk heel lekker wordt. De Duvel is het kloonbier van 2012, dus we hopen en verwachten dat de deelnemers hun bieren inzenden voor de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONK) 2012. Het is sowieso leuk om daaraan mee te doen, omdat je een goede terugkoppeling krijgt van ervaren bierkeurmeesters, met vaak allerlei tips om het bier verder te verbeteren. Dus ook als je nog niet heel veel ervaring hebt met bierbrouwen, is het leuk en nuttig mee te doen. We laten weten wanneer je je kunt aanmelden. Op 19 november organiseerde we ook opnieuw de Eén liter eigen bier actie, waar bijzonder veel mensen op af kwamen. Klein Duimpje en Fortenbier, oftewel Erik Bouman en Cor Stoker, prezen er hun eigen commerciële bieren aan De brouwstappendemo legde aan bezoekers uit hoe dat nou eigenlijk gaat, dat zelf bierbrouwen. We hebben bijzonder veel positieve reacties gehad op deze dag, en zelfs enkele aanmeldingen. Een impressie kun je vinden op onze foto-pagina, met dank aan Jan Wurpel: http://www.twortwat.nl/fotoalbum?al=GezamenlijkeBrouwdag19November2011 Afgelopen clubavondDe afgelopen clubavond stond in het teken van de clubkampioenschappen, maar voordat we daarmee begonnen mochten we eerst een hoge gast verwelkomen. Burgemeester Weterings, de burgemeester van de Haarlemmermeer, kreeg van de Polderbokcommissie het Polderbok van dit jaar aangeboden. Theo van de Voorde deed op indrukwekkende manier het woord. Daarna bleek de burgemeester een bijzonder leuke toespraak voorbereid te hebben, waarbij hij onder andere refereerde aan het belang van de stad Tilburg. De oprichters van onze vereniging zijn daar in de leer geweest bij onze zustervereniging De Roerstok, en de burgemeester zelf is er geboren en getogen. Daarna begon de proeverij en beoordeling van de bieren van dit jaar: de Dubbelbok en de Irish Red. De burgemeester bleef nog even hangen om de sfeer (en het bier) te proeven en met diverse mensen van gedachten te wisselen. Speciale dank aan Theo van de Voorde, die het deze avond heel druk had als voorzitter van zowel de Polderbok commissie en de clubkampioenschapcommissie. Ook dank aan Jan Wurpel voor het uitnodigen van de Burgemeester! Komende clubavondDit jaar breken we met de traditie om een kerstdiner te organiseren. Elk jaar blijkt het aantal aanmeldingen (in eerste instantie) tegen te vallen, dus daarom hebben we dit jaar in augustus een barbecue georganiseerd. Dat is bijzonder goed bevallen, dus ik denk dat we dat volgend jaar weer zullen gaan doen. Om te voorkomen dat we meer een "eetvereniging" worden dan een brouwvereniging, gaat de decemberclubavond dus over bier, maar wel in een gezellige setting. Het plan is om allerlei hapjes neer te zetten, en daarnaast aandacht te besteden aan een toepasselijk onderwerp: Winterbieren. Ook komt Jan van der Lee een korte presentatie geven over zijn Whiskey-honing bier. Het belooft een gezellige avond te worden, dus ik zou je aanraden te komen als je geen andere sociale verplichtingen hebt! Tot slotIedereen alvast hele fijne kerstdagen en een brouwvol 2012!
|
|
Terug naar overzicht |
Inkoopcommissie |
tww december 2011 |
Door: Michael Woolthuis | |
Sommigen zullen het al gemerkt hebben, maar voor alle andere bestellers: wij hebben een kleine wijziging doorgevoerd in de lijst van te bestellen giststarters. Je kon tot voor kort elke gistsoort gewoon aanklikken. Dit heeft helaas in een aantal gevallen geleid tot het aanbieden van gisten die niet meer in de gistbank zaten. De gistbank houdt zelf een actuele lijst bij op de gistbank pagina. Wij van de inkoop typten deze over op de inkoop pagina. Vanaf nu is deze lijst op de inkoop pagina dus verdwenen. Als je een giststarter wilt hebben kan je op de gistbank pagina naar de juiste zoeken en vervolgens dit overkoppiepeesten naar de inkooppagina. Je kan je gistwens aangeven in de lijst overige artikelen. Op deze manier word voorkomen dat er nog langer gisten te bestellen zijn die niet meer geleverd worden door de gistbank. Wij hopen dat dit alles gaat leiden tot een hogere klanttevredenheid. Hier volgen nog even de voorbeschouwingen van de maandpakketten voor de komende tijd: clubavond januari: Dubbeltje (type: dubbel): je zou zomaar kunnen zeggen dat deze dubbel op een zekere Leffe kan gaan lijken. Het is geen echte kloon, maar het zou wel ontzettend lekker zijn als hij er een beetje in de buurt komt (voor het recept zie vorige clubblad of de site). Clubavond februari: Bietsbooi (type: California steam): een mooi amberkleurig bier met een hoppige afdronk. Een ondergistend bier maar de gist behoudt zijn ondergistende karakter tot een vergistingstemperatuur van 19°C. Kan je dus eigenlijk nauwelijks meer ondergistend noemen en dit bier kan dus door iedereen gebrouwen kan worden (voor het recept zie vorige clubblad of de site). Clubavond maart: MacTof (type Scotch export ale). Erg lekker tijdens een koude lente avond. Dit recept leent zich uitstekend voor een kruiden experiment. Houdt dan wel rekening met de reeds aanwezige karameltoets. Start SG 1048, eind SG 1013, 42 EBC, 27 EBU, 5 vol % alcohol. Kooktijd 120 minuten. Om nog meer karamelisatie te krijgen moet er het volgende gebeuren: vang de eerste 1 á 2 liter heldere wort uit de maisch op en kook deze in tot er karamelisatie op- treedt en voeg dit aan het einde van het kookproces weer toe. Pale mout 1650 gr Cara kristal (120ebc) 350 gr East Kent Goldings (6%) 17 gr 60 minuten. East Kent Goldings (6%) 3 gr 3 minuten. Wyeast 1728 scottisch ale of Safale US-05. Maischschema 67,0 °C 60 min. 78,0 °C 2 min. Alle recepten verschijnen één dezer dagen op de site. Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop) en voor de betaling krijg je dan later een mailtje zodat je het fijn kan overmaken. De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. De InkoopCie. |
|
Terug naar overzicht |
Dean's Cyber Corner, december 2011 |
tww december 2011 |
Door: Dean Southall | |
Bottelen met Henriette Waal (Buitenbrowerij)Vorige maand schreef ik over Henriette en haar buitenbrouwerij en de drie weekenden waarin zij workshops brouwen gaf aan vrouwen, de jeugd en dan iedereen. Zij heeft mij gevraagd of zij de bieren mochten bottelen in mijn bier winkel in Den Haag en ik zei natuurlijk, ja :-). Zondag 20 november kwam zij langs en ook de mensen die hebben meegebrouwen in de drie workshops in september in Den Haag. Het was een gezellige middag met veel jonge mensen die wilde weten hoe je bier kan bottelen. Henriette is heel creatief in haar gebruik van kruiden. Zij heeft een kroos blond gebrouwen (met de mensen), een bree bok en 2 IPA's. Wij proefden een slokje van iedere bier (zonder prik natuurlijk) en allemaal waren ze lekker en smaakvol. De jongens en meiden die zich bezig hielden met bottelen (en schoonmaken van flessen) waren allemaal hartstikke enthousiast en heel trots op hun eigen bier dat zij mee naar huis namen. Proeverijen in Mijn WinkelIk had twee interessante proeverijen in mijn bier winkel in Den Haag deze maand. Eentje was van Aad van der Hoeven, de auteur van de boek 'Bier Geschiedenis van Delft'. Hij heeft zeven bieren laten brouwen door onze eigen Erik Bouwman van Klein Duimpje. Aad vertelde over het nieuwste, Delfts Gerstebier in de winkel (en ook vijf van zijn andere biertjes). Delft was net zo belangrijk als Haarlem voor bier, geloof ik. Het Gerstebier is een bovengistend pils or Kolsch volgens Derek Walsh. Het was gebrouwen om tegen de pilsners te strijden, 90 jaar geleden. Onze eigen Cor Stoker is ook zijn eigen brouwerij begonnen in een restaurant in Vijfhuizen http://fortenbier.blogspot.com/ Dit restaurant heet Fort en al zijn bieren hebben een militair thema :-). Wij mochten twee van zijn bieren proeven in de winkel: Vaandrig & Sergeant. Allebei hartstikke lekker! Er waren twee extraatjes, onze eigen Jan-Willem van Leidsche brouwerij was ook aanwezig en ook iemand van een Expats Radio zender hier in Den Haag die wilde langs komen en een interview voor de show doen. Brewdog weer in NederlandOp 15 november was James Watt, een van de twee brouwers van Brewdog, weer in Nederland. Ik heb hem twee keer ontmoet vorig jaar in Amsterdam bij de Bier Tempel en in de Bier Koning tijdens hun 25ste jubileum. Hij is een heel aardige vent en slechts 28 jaar oud! Hij vertelde wat over zijn brouwerij, hoe het begonnen is (Michael Jackson heeft hen ontmoet en hun bier geproefd en zei dat zij professioneel moesten gaan brouwen!) en hij deed een verhaaltje over hun bieren. Allemaal bijzondere bieren! Het goede nieuws is dat ik hem heb gevraagd of hij zoiets wilde doen in mijn bierwinkel de volgende keer dat hij in Nederland is en hij heeft ja gezegd :-). Iets om naar uit te kijken! Dean Southall |
|
Terug naar overzicht |
Clubkampioenschap 2011 |
tww december 2011 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Theo van de Voorde | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Op de clubavond in december worden de prijzen uitgereikt van de clubkampioenschappen 2011. De wedstrijdcommissie, bestaande uit Ernest ter Kuile, Sander van Ierschot, Dirk Kuijzer en Theo van de Voorde, heeft het de afgelopen weken druk gehad met het regelen van het clubkampioenschap. Het aantal deelnemers viel deze keer wel mee, in totaal waren er nu 11 inzenders die met elkaar 24 bieren ingeleverd hebben. Dat betekent dat diverse mensen er 2 ingeleverd hebben. We hopen dat er volgend jaar nog meer mensen aan de kampioenschappen deelnemen en misschien dat de keuze van de nieuwe wedstrijdbieren, t.w. (Belgisch) Witbier en Sterke Blonde, daartoe zal helpen. De keuring van de bieren, op de clubavond in November, verliep uitstekend. De 3 keurmeesters hebben zich samen met de keurende leden uiterst nauwkeurig gebogen over de ingezonden bieren en dat leidde ertoe dat de keuring de hele avond duurde. Vooral voor de nieuwe leden die mee deden was het een zeer leerzame ervaring. Het viel de commissie op dat er grote verschillen optraden tussen de beoordelingen van de keurmeesters. Dat was het geval bij de echte keurmeesters, maar ook bij de tafels die zonder keurmeester optraden. Het is te hopen dat er volgend jaar weer voldoende keurmeesters aanwezig zullen zijn om de keuring te leiden. Het moge zo langzamerhand toch wel bekend zijn dat er in november altijd bierkeuringen worden gehouden waarbij hun aanwezigheid gewenst is. Wanneer er weer gekeurd moet worden zonder keurmeesters zullen degenen die de formulieren invullen uitvoerige instructies krijgen. De uitslag:
De prijswinnaars ontvingen allen een oorkonde en de 1e prijs winnaars ook een beker. De Clubkampioen: Het clubkampioenschap wordt bepaald door de punten behaald in de beide klassen, bij elkaar op te tellen. Zo kan het dus gebeuren dat iemand die een prijs behaalt in de ene klasse, en in de andere klasse niet, toch kampioen wordt. Dat was dus het geval met Lars Taylor, die eerste werd met zijn Dubbelbock (82 punten) en met zijn Irish Red 67 punten behaalde en daardoor met 149 punten het hoogste aantal punten en daarmee ook het kampioenschap behaalde. Lars, namens ons allen van harte gefeliciteerd. Tot slot doe ik hierbij een beroep op de leden om nog 1 commissielid toe te voegen aan onze commissie. We komen dan op 5 personen en dat is precies het juiste aantal voor een commissie. Aanmelden kan op: clubkampioenschap@twortwat.nl Namens de wedstrijdcommissie, Theo van de Voorde |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |
persbericht: verander bier in water nu te verkrijgen. |
tww december 2011 |
PERSBERICHT Zutphenaar Adrie Otte heeft een boek uitgebracht over het thuis brouwen van bier. Veranderwater in bier legt stap voor stap uit hoe het brouwproces werkt, hoe je dat thuis kunt doen en wat je ervoor nodig hebt. Gevorderde brouwers vinden veel achtergrondinformatie over ingrediënten, het brouwproces, de vergisting en nog veel meer. Uiteraard ontbreken goede recepten niet. Adrie Otte brouwt al jaren zijn eigen bier en won hiermee diverse prijzen. Eerst brouwde hij gewoon in de keuken op het fornuis, later in zijn zelf gebouwde brouwinstallatie. In 2008 richtte hij Brouwersgilde “De Roode Toren” te Zutphen op. De vereniging heeft ondertussen 20 leden die eens per maand bij elkaar komen om van elkaar te leren. Adrie geeft regelmatig brouwcursussen en lezingen bij het brouwersgilde en is een van de moderatoren van het Hobbybrouwen forum op internet. Verander water in bier bestaat uit drie delen. Deel 1 is voor de beginnende brouwer. Wat is brouwen nu eigenlijk precies, welke stappen komen bij het brouwproces kijken en wat heb je nodig aan apparatuur om thuis bier te brouwen? Deel 2 zoomt dieper in op bier en de brouwer. Welke stappen kun je onderscheiden in je weg naar het meesterbrouwerschap, welke eigenschappen bepalen een bier(type) en wat betekenen zij voor het brouwproces? Het laatste hoofdstuk gaat uitgebreid in op ingrediënten. Deel 3 behandelt het brouwproces in detail. Welke chemische en biologische processen spelen een rol en hoe beïnvloeden die de smaak van bier? Hoe kun je de smaak van bier sturen? Welke brouwfouten kun je in bier tegenkomen en wat kun je eraan doen? Een hoofdstuk is gewijd aan meten en rekenen, zodat je meer grip krijgt op het brouwproces. Aan het eind van deel 3 geeft het boek een groot aantal recepten van verschillende bierstijlen. Gegevens: Titel: Verander water in bier Auteur: Adrie Otte Uitgever: Brouwland Verschijningsdatum: rond 1 december 2011 ISBN: 9789081739450 184 pagina's Adviesprijs: € 19,95 |
|
Terug naar overzicht |
Maandbier en ander geneuzel clubavond november |
tww december 2011 |
Door: John Gouwerok | |
Deze keer met prijsvraag Het was een goede opkomst voor een proefavond van de bieren voor het clubkampioenschap onder leiding van bierkeurmeesters die hierbij ook uitleg gaven. Voor de nieuwe leden van de cursus een welkome ervaring ,lid zijn van een bierclub wil niet zeggen bier drinken maar wel veel bierproeven als hobby,en dat is geen straf. De tweede reden voor goede opkomst was de komst van de BURGERVADER van onze gemeente voor het in ontvangst nemen van POLDERBOK 2011 waar veel leden als kinderen van de Haarlemmermeer naar uitkeken. De oprichters van de club Jan en Theo en de polderbok commissie konden zijn waardering voor het polderbok 2011 na proeven erg waarderen. Hierna kon het proeven beginnen en ik kon een fustje proefbier voor de maandbierwisselkei aansluiten op tap, deze keer van de gebroeders Woolthuis die vorig jaar een Einfeinerdoppelbock hadden gebrouwen dat goed gelukt was en dus nu dit jaar een TWEIFEINERDOPPELBOCK wilde inzetten voor de wisselkei trofee . Omdat ik deze achtergrond niet kende had ik het maar broertjesbok gedoopt, en ben wel benieuwd hoe het over tien jaar heet? De vaart zat er al snel in en het fustje was dan ook snel leeg, maar wat nog nooit eerder gebeurde en wat je aan jongens van inkoop (voorraad is verkoop) wel kan toevertrouwen: die zijn even even naar huis gehold voor een tweede fustje, jaja. Deze had weliswaar meer schuim maar ook te weinig prik (koolzuur), dat viel ze een beetje tegen en ze waren er zelf niet echt tevreden over. De proevers konden de smaak waar niets mis mee was wel waarderen, hoewel er op een paar formulieren iets te zoet stond vermeld alsook het gebrek aan koolzuur. De punten zijn dan ook als volgt tussen 1,258 en 10 met uitschieters 7- of 9+ en voor een twijfelaar die geen 7 wilde of kon geven een 6,937952: daar heb ik dan maar een 7 van gemaakt DE UITSLAG ZWEIFEINERDOPPELBOCK gebroeders WOOLTHUIS 84 tapjes 59 ingeleverde formulieren 420.68 punten = 7.13 Voor een bier waar ze zelf niet echt tevreden over waren maar wel op smaak jongens bedankt. We konden de avond afsluiten met een rondje van Cris Kokhuis, hij is 15 jaar lid van de club. Tot volgende keer wanneer we het jaar 2011 afsluiten met een maandbier van Jan Wurpel. Tot ziens, jullie uitbater John.
|
|
Terug naar overzicht |
Vrijwilligers gezocht |
tww december 2011 |
Door: Ernst de Moor | |
Onze vereniging draait helemaal op jullie, de leden. Het motto is dan ook "Voor de leden, door de leden". Je kunt je voorstellen dat zonder de vrijwilligers, de activiteiten van de vereniging al snel stil staan, en het groeiend enthousiasme snel zal dalen. Daarom vinden we het belangrijk dat we kunnen steunen op vele vrijwilligers. Je kunt je altijd aanmelden om te helpen bij een commissie, bij een gezonde vereniging vindt er namelijk doorstroming plaats. Zoek dus een commissie die je wat lijkt, en meld je aan! Daarnaast zijn we specifiek op zoek naar: BestuurOnze voorzitter Ernst de Moor gaat na 6 jaar het bestuur verlaten. We zoeken dus iemand die het bestuur wil versterken. Het komt er op neer dat je enkele commissies aanstuurt en twee keer per jaar de clubavond organiseert. Wat er tegenover staat (behalve veel waardering voor wat je doet), is dat je elke maand bij de overige bestuursleden de zelfgemaakte bieren mag proeven, in een supergezellige bestuursvergadering. Als je belangstelling hebt, stuur dan een mailtje aan het bestuur (bestuur @ twortwat.nl). Media commissieHet clubblad dat je nu in handen houdt, wordt elke maand weer samengesteld door de mediacommissie, in de volksmond de redactie genoemd. Het werk bestaat uit het verzamelen van artikelen, en die in te voeren in het on-line redactie systeem op de website. Het is niet al te ingewikkeld werk, en leuk om te doen. Kun jij hier tijd voor vrijmaken? Meld je dan aan bij de redactie (redactie @ tworwat.nl). Mocht je ervaring hebben met schrijven van artikelen, dan ben je ook welkom in de redactie. Meld je je alsjeblieft even aan? BrouwdemocommissieDe Brouwdemocommissie wordt sinds kort aangevoerd door Lars Taylor, die het stokje heeft overgenomen van Wim Groeneveld. Lars wil het zo gaan inrichten, dat telkens (minimaal) 1 commissielid bij een brouwdemo aanwezig is, geholpen door een aantal vrijwilligers. Het commissielid heeft dan de leiding, en omdat de evenementen verdeeld worden is de belasting per commissielid niet te zwaar. De commissie zoekt nog iemand om te helpen de brouwdemo's te organiseren. Het is leuk werk waarbij je enthousiast over je hobby kunt vertellen. Dus als je dit wilt, stuur dan een mailtje naar de brouwdemocommissie (brouwdemo @ twortwat.nl) . ClubkampioenschappenDe wedstrijdcommissie (officieel "clubkampioenschapcommissie") zoekt aanvulling. De commissie organiseert elk jaar in november de keuring van de ingezonden bieren, en werkt de resultaten uit, om uiteindelijk in december de prijs uit te kunnen reiken. De commissie bestaat nu uit 4 mensen, maar 5 zou ideaal zijn. Als je in deze commissie zit, mag je meebeslissen over de "Bieren van het jaar", de twee biersoorten waar de vereniging extra aandacht aan besteed en die mee mogen doen met de clubkampioenschappen. Meld je aan bij de westrijdcommissie (clubkampioenschap @ twortwat.nl).
|
|
Terug naar overzicht |