Artikelen
7 artikelen uit het clubblad van September 2020
Terug naar overzicht | |
Van het bestuur, september 2020 |
tww september 2020 |
Door: Wim Groeneveld | |
Alles wordt nog steeds geregeerd door het Covid19 virus. De een is er bang voor en de ander is er klaar mee en vind alles weer normaal. Daar wij voor alles met groepen werken zijn we afhankelijk van de partijen waar wij de bijeenkomsten willen organiseren. Zij bepalen, en terecht hoe wij de spelregels moeten spelen. De gezamenlijke brouwdag is wederom niet door gegaan. We hebben inmiddels de pakketten uitgedeeld aan de personen die zich opgegeven hadden zodat het verbeter proces in zijn geheel (beide sessies) thuis gebrouwen kunnen worden. Daarbij moeten we de gezelligheid natuurlijk missen maar het brouwen kan tenminste doorgang vinden. Tevens zijn we op zoek naar een nieuwe locatie voor de gezamenlijke brouwdag. Dit is niet zo makkelijk daar er best wel een eisen pakket ligt voor zo’n locatie. De ruimte moet zo’n 400 m2 zijn. Er moet voldoende stroom aanwezig zijn ongeveer 50 kW. En er moet voldoende water aanwezig zijn. Het zou tevens fijn zijn als we een kleine permanente opslag hebben voor wat brouw materialen en de tafels. Dus een ieder die wat weet laat het horen, we blijven zoeken. De clubavond september heeft Dennis vorige maand uitgebreid beschreven. Ten tijde van dit schrijven zijn er nog geen duidelijkheden van de boerderij bekend doch wij hopen dat het zoals omschreven doorgang kan vinden. Het blijven onzekere tijden doch we doen ons best om al is het met kleinere groepen toch in het najaar
|
|
Terug naar overzicht |
Van de inkoopcommissie, september 2020 |
tww september 2020 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Door: Michael Woolthuis | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept van de maand Doenkulparadijs
Beschrijving
Recept gegevens
Ingrediënten
Maischschema
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |
Koken met de inkoopcommissie, september 2020 |
tww september 2020 |
Door: Stefan Woolthuis | |
Van de inKoopkcommissie
Maak zelf de appelmoes. Dit doe door de appels te wassen en in vieren te snijden, haal met een aardappelschilmesje de klokhuizen eruit. Doe alles in een ruime pan en doe een klein laagje water op de bodem. Zet dit op een klein vuur. Doe er ongeveer een theelepel kaneel op en de inhoud van een zakje vanillesuiker. Deksel erop en de appels zacht koken. Kijk tussen het bierdrinken door in de pan en roer de appels door zodat ze niet aanbranden. ( hoe meer water hoe dunner de moes) Houdt de moes zo stevig mogelijk. Wanneer alles zacht is schep de brij dan in een passeerzeef. Schenk jezelf eerst nog even in want er moet nu gewerkt worden. Schakel naar behoefte familieleden of partner in. Laat je vrienden met rust, die komen alleen om te drinken en te eten. Laat iemand de passeerzeef draaien totdat alles er doorheen is. Houdt de zeef wel boven een grote kom, het is nog te heet om van de grond te likken. Proef voorzichtig de moes, doe een beetje suiker naar smaak maar maak er geen zoete fabrieksmoes van. Je hebt nu zelf appelmoes gemaakt en je hebt ook een biertje verdient. |
|
Terug naar overzicht |
Weer eens wat nieuws |
tww september 2020 |
Door: Dennis van Rijswijk | |
Weer eens wat nieuws De Brewvide zal in eerste instantie worden geïntroduceerde in de Verenigde Staten in een 120V versie. Afhankelijk van het succes op de thuismarkt zal een 240V versie worden ontwikkeld voor de EU, UK, Australië en Nieuw-Zeeland. Houd de website www.getvessi.com in de gaten voor updates of blijf ons clubblad lezen!
|
|
Terug naar overzicht |
Ben Bierbrouwen |
tww september 2020 |
Door: Ben Jacobs | |
Als u het nog onthouden heeft uit de vorige columns: mijn brouwen staat op een laag pitje en daar moet een einde aan komen. Dan pitje moet een pit worden. In de zomer is er voldoende materiaal verzameld om dit te bewerkstelligen en deze week ga ik beginnen met het maken van een Lager, met gagel en koriander. Het wordt toch weer ineens een paar dagen warm, dus een ondergistend bier komt dan het beste uit, want gecontroleerd vergist in mijn koelkast. |
|
Terug naar overzicht |
Vechten tegen de bierkaai |
tww september 2020 |
Door: Jan Olijhoek | |
Vechten tegen de bierkaai |
|
Terug naar overzicht |
Penari 1,5 meter covid |
tww september 2020 |
Door: Nico de Boer | |
Beste wortwat-er’s hierbij het vervolg van ons alcoholvrije bieravontuur. |
|
Terug naar overzicht |