Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.8 % |
begin-SG: | 1056 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.95 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Melanoïdemout (70 EBC) | 250 g. |
|
70 EBC
|
|
Zuurmout | 100 g. |
|
|
|
Roggemout, geroosterd | 225 g. |
|
|
|
Château des Flandres | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
37 °C | 51 °C | 62 °C | 65 °C | 73 °C | 80 °C |
15 min. | 30 min. | 20 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |