Tripel

van:Gerritjan Roubos
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:8.7 %
begin-SG:1073
eind-SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):29.0
WatertypepH maischwater: 5.4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.1 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 300 g.   4 EBC  
Koriander6 g. 1 min.    
Suiker450 g.      
Challenger hopbloemen16 g. 75 min. 7.5 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker10 g. 10 min. 4.9 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)3 g.      
Wyeast 1214 Belgian Abbey       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

50 °C63 °C73 °C78 °C
30 min.30 min.45 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=105