Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 10.0 % |
begin-SG: | 1093 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 36.0 |
Watertype | 8.5 liter maischwater (pH = 5.54) |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 3165 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Kristalmout (150 EBC) | 300 g. |
|
150 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 265 g. |
|
4 EBC
|
|
Suiker | 325 g. |
|
|
|
Target | 8 g. |
90 min. |
10 α
|
Bloemen |
Hallertau | 16 g. |
90 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 6.5 g. |
10 min. |
4 α
|
Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 3 g. |
30 min. |
|
|
Safbrew T-58 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | 8.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |