Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.3 % |
begin-SG: | 1095 |
eind-SG: | 1025 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 4.7 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (20 EBC) | 450 g. |
|
20 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 400 g. |
|
4 EBC
|
|
Kandijsuiker, wit | 500 g. |
|
|
|
Challenger hopbloemen | 28 g. |
75 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Challenger hopbloemen | 10 g. |
10 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Yeasthead Delta V | 1 zakje |
|
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl. |
10 min. |
|
|
Maischwater | 10.3 ltr. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6 ltr. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
54 °C | 62 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 20 min. | 50 min. | 30 min. | 5 min. |