Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1055 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 6.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Watertype | pH 5,4 met fosforzuur |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.83 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 130 g. |
|
4 EBC
|
|
Northern Brewer | 12 gram |
75 min. |
5.7 α
|
Bloemen |
Lublin | 8 gram |
15 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Lalvin EC-1118 | 5 gram |
|
|
Leverancier: Lalvin, bestellen bij: Peter.Bloxs@nordenia.com |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 66 °C | 73 °C | 78 °C | 15 min. | 60 min. | 1 min. | 1 min. |
|