Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.4 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 28.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Watertype | pH bij inmaischen gecorrigeerd tot 5,58 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.3 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (17 EBC) | 400 g. |
|
17 EBC
|
|
Cara Red (45 EBC) | 300 g. |
|
45 EBC
|
|
Moutextract (18 EBC) | 250 g. |
|
|
|
Hallertau Perle | 15.7 g. |
90 min. |
7.6 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 2.8 g. |
10 min. |
7.6 α
|
Bloemen |
Ondergist | |
|
|
|
Maischwater | 6.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
50 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 35 min. | 20 min. | 10 min. |