Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 4.5 % |
begin-SG: | 1040 |
EBC (kleur): | 19.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Watertype | Ph 5,4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1600 |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (120 EBC) | 80 |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Challenger hopbloemen | 17 |
90 min. |
7% α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | |
|
|
Bloemen |
Wyeast 1275 Thames Valley Ale | 1 |
|
|
|
Maischwater | 5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|