Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 4.0 % |
begin-SG: | 1040 |
eind-SG: | 1008 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Watertype | water zonodig aanzuren |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.4 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramelmout (80 EBC) | 200 g. |
|
80 EBC
|
|
Chocolademout (1000 EBC) | 20 g. |
|
1000 EBC
|
|
Hallertau | 32 g. |
90 min. |
4 α
|
Bloemen |
Hallertau | 8 g. |
5 min. |
4 α
|
Bloemen |
Hallertau | 5 |
|
4 α
|
Bloemen |
Wyeast 1007 German Ale | 1 zakje |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 74 °C | 80 °C |
15 min. | 35 min. | 15 min. | 1 min. |