Altbier*

van:Erwin Vermeij
klasse:B
stijl:Alt

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:4.0 %
begin-SG:1040
eind-SG:1008
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):31.0
Watertypewater zonodig aanzuren

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.4 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramelmout (80 EBC)200 g.   80 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)20 g.   1000 EBC  
Hallertau32 g. 90 min. 4 α Bloemen  
Hallertau8 g. 5 min. 4 α Bloemen  
Hallertau5   4 α Bloemen  
Wyeast 1007 German Ale1 zakje      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C74 °C80 °C
15 min.35 min.15 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=15