Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 10.9 % |
begin-SG: | 1091 |
EBC (kleur): | 30.0 |
EBU (bitterheid): | 35.5 |
Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 3 kg. |
|
7 EBC
|
|
Munichmout (17 EBC) | 250 g. |
|
17 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 100 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
East Kent Goldings | 24 g. |
90 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
Cascade | 20 g. |
30 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 1007 German Ale | |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 20 min. | 45 min. | 5 min. |