Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.7 % |
begin-SG: | 1053 |
EBC (kleur): | 101.0 |
EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Rookmout | 1 kg. |
|
|
|
Ambermout (50 EBC) | 200 g. |
|
50 EBC
|
|
Pilsmout (3 EBC) | 500 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Chocolademout (900 EBC) | 40 g. |
|
900 EBC
|
|
Special B | 150 g. |
|
400 EBC
|
|
Cara Pilsmout (120 EBC) | 150 g. |
|
120 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 100 g. |
|
4 EBC
|
|
Bovengist | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |