Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
begin-SG: | 1063 |
EBC (kleur): | 70.0 |
EBU (bitterheid): | 28.1 |
Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Munichmout (15 EBC) | 2.2 kg. |
|
15 EBC
|
|
Pilsmout (3 EBC) | 230 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (120 EBC) | 230 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Zwarte mout (1300 EBC) | 25 g. |
|
1300 EBC
|
|
Tettnanger | 7 g |
90 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 7 g. |
90 min. |
2 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 13 g. |
60 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 13 g. |
60 min. |
2 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 7 g. |
15 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 7 g. |
15 min. |
2 α
|
Bloemen |
Wyeast 1338 European Ale | 1 |
|
|
|
Maischwater | 8 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 65 °C | 72 °C | 78 °C |
20 min. | 20 min. | 45 min. | 5 min. |