Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 71.0 |
EBU (bitterheid): | 17.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2300 |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (120 EBC) | 150 |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Special B | 50 |
|
400 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 250 |
|
4 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 300 |
|
|
|
Hallertau Perle | 13 |
75 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischwater | 9.15 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5.3 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Maischschema
45 °C | 52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 20 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |