Oatmeal stout

van:Arjen Boekhorst en Gerrit Walraven
gepubliceerd:oktober 2007
klasse:B
stijl:Stout

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1050
eind-SG:1010
EBC (kleur):125.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1640   7 EBC  
Chocolademout (900 EBC)100   900 EBC  
Zwarte mout (1300 EBC)50   1300 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 200   2 EBC  
Bramling Cross 22 90 min. 5.5 α Bloemen Leverancier: Van der Kooy
Wyeast 1084 Irish Ale1      
Maischwater6 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

66 °C78 °C
90 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=164