Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
alcoholpercentage: | 4.6 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 23.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.25 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Aromamout (50 EBC) | 225 g. |
|
50 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 125 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemeel | 150 g. |
|
|
|
Northern Brewer | 10 g. |
80 min. |
8 α
|
Bloemen |
Goldings | 7.5 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
Yeasthead Delta E | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 35 min. | 30 min. | 5 min. |