Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 12.0 % |
begin-SG: | 1110 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 68.0 |
EBU (bitterheid): | 62.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 4100 |
|
7 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 150 |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Special B | 100 |
|
400 EBC
|
|
Galena hopbloemen | 40 |
90 min. |
10 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 15 |
10 min. |
4 α
|
Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 20 min. | 40 min. | 5 min. |