Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1050 |
EBC (kleur): | 12.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2 Kg |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout, donker (15 EBC) | 0.25 Kg |
|
15 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC) | 0.25 Kg |
|
8 EBC
|
|
East Kent Goldings | 20 gr |
90 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 15 gr |
15 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
Maischwater | 8.9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8.1 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Belle Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
54 °C | 67 °C | 78 °C |
1 min. | 90 min. | 5 min. |