Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 127.0 |
EBU (bitterheid): | 40.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 1.85 Kg |
|
7 EBC
|
|
Kristalmout (120 EBC) | |
|
120 EBC
|
|
Chocolademout (900 EBC) | 18 Kg |
|
900 EBC
|
|
Northern Brewer | 14 gram |
90 min. |
11.2% α
|
Bloemen |
Hallertau Mittelfruh | 7 gram |
10 min. |
4% α
|
Bloemen |
Maischwater | 7.9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8.3 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Safale S-04 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischschema
57 °C | 52 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 15 min. | 60 min. | 5 min. |