Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.5 % |
begin-SG: | 1072 |
eind-SG: | 1026 |
EBC (kleur): | 12.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2125 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Carahell (14 EBC) | 500 g |
|
14 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 250 g |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Northern Brewer | 4 g |
90 min. |
6 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 11 g |
90 min. |
6.9 α
|
Bloemen |
Madame Jeanette peper | 1.5 stuks |
90 min. |
|
|
Brewferm ale (korrelgist) | 5 g |
|
|
|
Safale S-04 | 11 g |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | 8.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |