Ongeblust (Peper-Meibock)

van:Ernst de Moor
gepubliceerd:'t Wort Wat september 2009
klasse:V
stijl:Meibok

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.5 %
begin-SG:1072
eind-SG:1026
EBC (kleur):12.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2125 g   3 EBC Leverancier: Dingemans
Carahell (14 EBC)500 g   14 EBC  
Caramout (120 EBC)250 g   120 EBC Leverancier: Dingemans
Northern Brewer4 g 90 min. 6 α Bloemen  
Hallertau Perle 11 g 90 min. 6.9 α Bloemen  
Madame Jeanette peper 1.5 stuks 90 min.    
Brewferm ale (korrelgist)5 g      
Safale S-0411 g     Leverancier: Fermentis
Maischwater8.7 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.45 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=181