Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.4 % |
begin-SG: | 1058 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 65.0 |
EBU (bitterheid): | 21.9 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2100 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara-kristal (120 EBC) | 210 gram |
|
120 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 50 gram |
|
800 EBC
|
|
Bruine suiker | 100 gram |
|
|
|
East Kent Goldings | 15 gram |
90 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 7 |
15 min. |
6.9 α
|
Bloemen |
Wyeast XL 1098 British Ale | |
|
|
|
Maischwater | 8.4 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
73 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 90 min. | 5 min. |