Einfainer Doppelbock

van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Dubbelbok

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.7 %
begin-SG:1070
eind-SG:1017
EBC (kleur):79.0
EBU (bitterheid):31.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2400 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)400 gr   15 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)150 gr   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)85 gr   800 EBC  
Hallertau Hersbrücker11 gr 75 min. 3.4 α Bloemen  
Northern Brewer8 75 min. 9.9 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker7 15 min. 3.4 α Bloemen  
Wyeast 2308 Munich Lager1      
Maischwater12.5 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.3 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.30 min.35 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=186