Dufffel

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Sterke Blonde

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1077
eind-SG:1019
EBC (kleur):23.0
EBU (bitterheid):28.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2500 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 100 gr   4 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 200gr   2 EBC  
Suiker350 gr      
Styrian Goldings hopbloemen16 gr 75 min. 4.6 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen5 gr 15 min. 4.6 α Bloemen  
Saaz hop21 gr 15 min. 3.3 α Bloemen  
Kardemon1 pitje 13 min.    
Koriander2 gr 15 min.    
Maischwater12.5 lit.     Leverancier: Kraan
Spoelwater5 lit.     Leverancier: Kraan
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale       
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.10 min.35 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=189