Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 11.0 % |
begin-SG: | 1094 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 25.0 |
EBU (bitterheid): | 66.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.75 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Licht moutextract | 500 g. |
|
|
|
Caramout (120 EBC) | 250 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
East Kent Goldings | 65 g. |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 15 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 15 g. |
|
4 α
|
Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 zakje |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
55 °C | 65 °C | 72 °C |
20 min. | 90 min. | 10 min. |