Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 30.0 |
EBU (bitterheid): | 21.2 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2125 gr. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Carahell (14 EBC) | 500 gr. |
|
14 EBC
|
|
Kristalmout (120 EBC) | 250 gr. |
|
120 EBC
|
|
Northern Brewer | 10 gr. |
90 min. |
10 α
|
Bloemen |
Lallemand Nothingham | 10 gr. |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
54 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |