Recept gegevens
batchgrootte: | 5510 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 8.7 % |
begin-SG: | 1082 |
eind-SG: | 1021 |
EBC (kleur): | 89.2 |
EBU (bitterheid): | 28.4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Munichmout (15 EBC) | 2.32 kg |
|
15 EBC
|
|
Pilsmout (3 EBC) | 420 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Kristalmout (120 EBC) | 220 gr |
|
120 EBC
|
|
Carafa Special I (800 EBC) | 35 gr |
|
800 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Chocolademout (800 EBC) | 35 gr |
|
800 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 100 gr |
|
4 EBC
|
|
Kandijsiroop (10 EBC) | 80 gr |
|
10 EBC
|
|
Hallertau Perle | 19 gr |
60 min. |
8.0 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 8 gr |
10 min. |
4.0 α
|
Bloemen |
Safale S-04 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 58 °C | 62 °C | 71 °C | 78 °C |
15 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 15 min. |