Hadrianus tripel

van:Arjan Molenaar
gepubliceerd:www.hobbybrouwen.nl
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.3 %
begin-SG:1076
eind-SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2350   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 350   4 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 85   2 EBC  
Rietsuiker 200      
Wyeast 1214 Belgian Abbey       
Brewers Gold17 75 min. 5.5 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen12 30 min. 3.8 α Bloemen  
Saaz hop12 10 min. 2.2 α Bloemen  
Koriander3 (geplet) 10 min.    
Kardemon1 pitje (heel) 10 min.    
Mineolaschil   10 min.    
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

65 °C72 °C
90 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=193