Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.5 % |
begin-SG: | 1060 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 22.0 |
EBU (bitterheid): | 50.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2450 gram |
|
7 EBC
|
|
Cara-kristal (120 EBC) | 50 gram |
|
120 EBC
|
|
Biscuitmout | 50 gram |
|
50 EBC
|
|
Amarillo | 14 gram |
75 min. |
9.5 α
|
Bloemen |
Amarillo | 10 gram |
30 min. |
9.5 α
|
Bloemen |
Amarillo | 8 gram |
5 min. |
9.5 α
|
Bloemen |
Amarillo | 8 gram |
koudhop min. |
9.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 1056 American Ale | 1 |
|
|
|
Maischwater | 10.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5.9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |