Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.2 % |
begin-SG: | 1057 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1300 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 200 gr |
|
4 EBC
|
|
Tarwevlokken | 300 gr |
|
|
|
Havervlokken | 300 gr |
|
|
|
Teffvlokken, wit | 250 gr |
|
4 EBC
|
Leverancier: Eragrain |
Honing | 100 gr |
|
|
|
Dadels | 50 |
|
|
|
Paradijszaad | 2 gr |
|
|
|
Sinaasappelschil, gedroogde | 4 gr |
|
|
|
Koriander | 1 gr |
|
|
|
Jeneverbes | 5 gr |
|
|
|
Maischwater | 9.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6.4 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 3522 Belgian Ardennes | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C | 0 min. | 10 min. | 25 min. | 25 min. | 5 min. |
|