Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.8 % |
begin-SG: | 1064 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 19.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara-kristal (120 EBC) | 150 gr |
|
120 EBC
|
|
Cara Red (45 EBC) | 150 gr |
|
45 EBC
|
|
Brewers Gold | 15 gr |
75 min. |
5 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 4 gr |
15 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 4 gr |
5 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
Wyeast 1338 European Ale | 1 |
|
|
|
Maischwater | 11.1 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5.4 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |