Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1073 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 16.0 |
EBU (bitterheid): | 47.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2000 gr |
|
7 EBC
|
|
Roggemout (6 EBC) | 700 gr |
|
6 EBC
|
|
Cara Pilsmout (10 EBC) | 300 gr |
|
10 EBC
|
|
Tarwevlokken | 100 gr |
|
|
|
Cascade | 20 gr |
75 min. |
7.7 α
|
Bloemen |
Cascade | 10 gr |
30 min. |
7.7 α
|
Bloemen |
Crystal hop | 15 gr |
5 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
Crystal hop | 6 gr |
koudhop min. |
3.3 α
|
Bloemen |
Wyeast 1469 West York Ale | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Maischwater | 13 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 25 min. | 30 min. | 2 min. |