Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 33.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Munichmout (17 EBC) | 1075 gr |
|
17 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC) | 825 gr |
|
8 EBC
|
|
Cara Pilsmout (10 EBC) | 100 gr |
|
10 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 20 gr |
|
800 EBC
|
|
Hallertau Perle | 10 gr |
75 min. |
8.9 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 7 gr |
10 min. |
5.1 α
|
Bloemen |
Maischwater | 8.5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.5 lit. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
66 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 40 min. | 20 min. | 2 min. |