Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1049 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 14.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Spelt | 800 gr |
|
|
|
Pilsmout (3 EBC) | 700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (17 EBC) | 400 gr |
|
17 EBC
|
|
Carahell (14 EBC) | 200 gr |
|
14 EBC
|
|
Hallertau Perle | 14 gr |
75 min. |
5.9 α
|
Bloemen |
Magnum | 6 gr |
20 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
Maischwater | 8.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 2 min. |