Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
begin-SG: | 1087 |
eind-SG: | 1026 |
EBC (kleur): | 71.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | leiding |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1750 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 350 gr |
|
4 EBC
|
|
Munichmout (15 EBC) | 900 gr |
|
15 EBC
|
|
Cara Munichmout (120 EBC) | 300 gr |
|
120 EBC
|
|
Havervlokken (2 EBC) | 400 gr |
|
2 EBC
|
|
Zuurmout | 100 gr |
|
|
|
Zwarte mout (1300 EBC) | 10 gr |
|
1300 EBC
|
|
Hallertau Mittelfruh | 6 gr |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
Gagel | 2 gr |
15 min. |
|
|
Zoethout | 10 gr |
15 min. |
|
|
Koriander | 10 gr |
5 min. |
|
|
Bruine suiker | 80 gr |
|
|
|
Bergamotolie | 4 druppels |
|
|
|
Safale S-04 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
56 °C | 54 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 10 min. | 40 min. | 20 min. | 5 min. |