Kloon 'Jopen Koyt'

van:Nico van kampen
gepubliceerd:clubblad maart 2013
klasse:D
stijl:Overig

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:8.0 %
begin-SG:1087
eind-SG:1026
EBC (kleur):71.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertypeleiding

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1750 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 350 gr   4 EBC  
Munichmout (15 EBC)900 gr   15 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)300 gr   120 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 400 gr   2 EBC  
Zuurmout100 gr      
Zwarte mout (1300 EBC)10 gr   1300 EBC  
Hallertau Mittelfruh6 gr 75 min. 4 α Bloemen  
Gagel2 gr 15 min.    
Zoethout10 gr 15 min.    
Koriander10 gr 5 min.    
Bruine suiker 80 gr      
Bergamotolie4 druppels      
Safale S-041 zakje     Leverancier: Fermentis
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C54 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.10 min.40 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=219