Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.4 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 58.0 |
EBU (bitterheid): | 47.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (15 EBC) | 600 gr |
|
15 EBC
|
|
Cara-kristal (120 EBC) | 600 gr |
|
120 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 10 gr |
|
800 EBC
|
|
Hallertau Perle | 25 gr |
75 min. |
6.3 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 15 gr |
15 min. |
6.3 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 10 gr |
5 min. |
3.9 α
|
Bloemen |
Maischwater | 10ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |