Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 34.0 |
EBU (bitterheid): | 46.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 1900 gr |
|
7 EBC
|
|
Cara-kristal (120 EBC) | 200 gr |
|
120 EBC
|
|
Cara Red (45 EBC) | 200 gr |
|
45 EBC
|
|
Biscuitmout | 200 gr |
|
50 EBC
|
|
Columbus/Tomahawk | 8 gr |
75 min. |
17.9 α
|
Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
Columbus/Tomahawk | 4 gr |
15 min. |
17.9 α
|
Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
Columbus/Tomahawk | 4 gr |
5 min. |
17.9 α
|
Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
Cascade | 4 gr |
|
9.2 α
|
Bloemen |
Maischwater | 10.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1056 American Ale | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |