Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1047 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 100.0 |
EBU (bitterheid): | 40.0 |
Watertype | ? |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1575 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Ambermout (50 EBC) | 225 gram |
|
50 EBC
|
|
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 225 gram |
|
1000 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 125 gram |
|
800 EBC
|
|
East Kent Goldings | 12.5 gram |
90 min. |
6 α
|
Bloemen |
Fuggles | 13.5 gram |
90 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 1084 Irish Ale | |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
55 °C | 60 °C | 63 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |