Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.5 % |
begin-SG: | 1079 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 71.0 |
EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Munichmout (15 EBC) | 3200 gr |
|
15 EBC
|
|
Cara Pilsmout (10 EBC) | 275 gr |
|
10 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 75 gr |
|
800 EBC
|
|
Premiant Hop | 15 gr |
75 min. |
8.4 α
|
Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
Maischwater | 15 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 50 min. | 20 min. | 2 min. |