Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.2 % |
begin-SG: | 1079 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 159.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2000 gr |
|
7 EBC
|
|
Munichmout (15 EBC) | 900 gr |
|
15 EBC
|
|
Special B | 300 gr |
|
400 EBC
|
|
Cara-kristal (120 EBC) | 500 gr |
|
120 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 100 gr |
|
800 EBC
|
|
Magnum | 10 gr |
60 min. |
14.5 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 12 gr |
5 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Vanillestokje | 1 |
|
|
|
Wyeast 1084 Irish Ale | 1 |
|
|
|
Maischwater | 15.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 3.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |