Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.6 % |
begin-SG: | 1053 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 9.2 |
EBU (bitterheid): | 18.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Tarwemout (4 EBC) | 1300 gr |
|
4 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr |
|
8 EBC
|
|
Hallertau Hersbrücker | 9gr |
75 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
Crystal hop | 9gr |
45 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 5gr |
5 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
Crystal hop | 5gr |
5 min. |
3.3 α
|
Bloemen |
Maischwater | 9.5ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 3068 Weihenstephan | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
36 °C | 35 °C | 66 °C | 78 °C |
0 min. | 2 min. | 70 min. | 2 min. |