Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwevlokken | 1000 gram |
|
|
|
Hallertau | 25 gram |
90 min. |
3 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 5 gram |
5 min. |
4 α
|
Bloemen |
Sinaasappelen | schillen 3 stuks |
5 min. |
|
|
Citroen | sap van 4 stuks |
90 min. |
|
|
Farma Trappist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
40 °C | 45 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 10 min. | 5-10 min. | 30-45 min. | 30-45 min. | 5 min. |