Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.6 % |
begin-SG: | 1059 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 43.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (17 EBC) | 300 gr |
|
17 EBC
|
|
Special B | 140 gr |
|
400 EBC
|
|
Cara-Belge 30-40 ebc | 200 gr |
|
30 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 200 gr |
|
|
|
Tettnanger | 22 gr |
75 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
Maischwater | 10 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 |
|
|
Leverancier: wyeast |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort 0 min. | 25 min. | 40 min. | 5 min. |