Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.6 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 20.0 |
EBU (bitterheid): | 10.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 700 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 2000 gr |
|
4 EBC
|
|
Munichmout (15 EBC) | 50 gr |
|
15 EBC
|
|
Special B | 50 gr |
|
400 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 30 gr |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Hallertau Mittelfruh | 11 gr |
60 min. |
4.3 α
|
Bloemen |
Maischwater | 11.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
White Labs WLP300 Hefeweizen Ale | 1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 10 min. | 35 min. | 25 min. | 5 min. |