Wbok

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Weizenbock

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.6 %
begin-SG:1065
eind-SG:1018
EBC (kleur):20.0
EBU (bitterheid):10.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 700 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 2000 gr   4 EBC  
Munichmout (15 EBC)50 gr   15 EBC  
Special B50 gr   400 EBC  
Caramout (120 EBC)30 gr   120 EBC Leverancier: Dingemans
Hallertau Mittelfruh11 gr 60 min. 4.3 α Bloemen  
Maischwater11.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.9 ltr     Leverancier: Kraan
White Labs WLP300 Hefeweizen Ale1     Leverancier: White Labs
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.10 min.35 min.25 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=247