Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.4 % |
begin-SG: | 1074 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 14.5 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Watertype | kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1920 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Ambermout (50 EBC) | 160 gram |
|
50 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 300 gram |
|
4 EBC
|
|
Zuurmout | 40 gram |
|
|
|
Gerst - gemalen | 400 gram |
|
3 EBC
|
|
Suiker | 452 gram |
|
|
|
Styrian Goldings hopbloemen | 36 gram |
75 min. |
2.7 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 12 gram |
15 min. |
2.7 α
|
Bloemen |
Willamette hop | 8 gram |
5 min. |
5.7 α
|
Bloemen |
Saphir hop | 8 gram |
|
3 α
|
Pallets |
Koriander | 4 gram |
5 min. |
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 2 gram |
15 min. |
|
|
Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 verpakking |
|
|
Leverancier: wyeast |
Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 64 °C | 73 °C | 78 °C |
inmaischen min. | 15 min. | 35 min. | 5 min. |