Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1043 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 89.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 1500 gr |
|
7 EBC
|
|
Thomas Fawcett & Sons - Dark crystal malt (300ebc) | 330 gr |
|
300 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Tarwemout (4 EBC) | 110 gr |
|
4 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 50 gr |
|
800 EBC
|
|
Northdown UK hopbloemen | 11 gr |
75 min. |
8.7 α
|
Bloemen |
Fuggles | 7 gr |
10 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1335 British Ale II | |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort 0 min. | 60 min. | 2 min. |