Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.4 % |
begin-SG: | 1084 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 83.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 1150 gr |
|
4 EBC
|
|
Thomas Fawcett & Sons - Brown malt | 200 gr |
|
200 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Cara-aroma (300 EBC) | 250 gr |
|
300 EBC
|
|
Northern Brewer | 18 gr |
75 min. |
9 α
|
Bloemen |
Fuggles | 11 gr |
15 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 5 gr |
5 min. |
5 α
|
Bloemen |
Koriander | 2 gr |
5 min. |
|
|
Sinaasappelschil, gedroogde | 7 gr |
5 min. |
|
|
Maischwater | 15.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 4.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
45 °C | 43 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 5 min. | 30 min. | 30 min. | 2 min. |