Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.3 % |
begin-SG: | 1090 |
eind-SG: | 1027 |
EBC (kleur): | 87.0 |
EBU (bitterheid): | 38.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1400 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Palemout (7 EBC) | 1200 gr |
|
7 EBC
|
|
Cara-kristal (120 EBC) | 400 gr |
|
120 EBC
|
|
Munichmout (15 EBC) | 400 gr |
|
15 EBC
|
|
Special B | 160 gr |
|
400 EBC
|
|
Zwarte mout (Ontbitterd) | 40 gr |
|
1400 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Kandijsiroop (250 EBC) | 400 gr |
|
250 EBC
|
|
Hallertau Perle | 17.8 gr |
75 min. |
8.9 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 16.8 |
10 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
Maischwater | 10 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Safbrew T-58 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
61 °C | 71 °C | 78 °C |
45 min. | 15 min. | 5 min. |