Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.9 % |
begin-SG: | 1061 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Vienna mout (8 EBC) | 1200 gr |
|
8 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 1500 gr |
|
4 EBC
|
|
Hallertau Perle | 12 gr |
60 min. |
8.1 α
|
Bloemen |
Wakatu (NZL) | 4 gr |
15 min. |
6.6 α
|
Bloemen |
Wakatu (NZL) | 5 gr |
5 min. |
6.6 α
|
Bloemen |
Sinaasappelschil, gedroogde | 3 gr |
5 min. |
|
|
Wyeast 3056 Bavarian Wheat Blend | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Maischwater | 11.1 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6.3 iter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 15 min. | 25 min. | 30 min. | 2 min. |