Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.75 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Ambermout (60 EBC) | 200 g. |
|
60 EBC
|
|
Caramelmout (150 EBC) | 300 g. |
|
150 EBC
|
|
Kristalmout (150 EBC) | 200 g. |
|
150 EBC
|
|
Tarwe, ongemout | 250 g. |
|
|
|
Zwarte mout (1500 EBC) | 15 g. |
|
1500 EBC
|
|
Target | 20 g. |
75 min. |
9 α
|
Bloemen |
Hallertau | 8 g. |
|
3 α
|
Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 5 g. |
|
|
|
Farma Trappist | 5 g. |
|
|
|
Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. | 5 min. |